Thuisbatterijen en zonnepanelen

Thuisbatterijen zijn een revolutionaire stap in de manier waarop we energie thuis gebruiken en opslaan. Gecombineerd met zonnepanelen, bieden ze een efficiënte oplossing om zelf opgewekte zonne-energie maximaal te benutten. Maar wat zijn nu precies de voordelen van deze technologie en waarom zou je overwegen om hierin te investeren?

Voordelen van een Thuisbatterij

 • Maximale benutting van zonne-energie:
  Zonder thuisbatterij gebruik je gemiddeld slechts 30-40% van de zelf opgewekte zonne-energie. Met een thuisbatterij kan dit oplopen tot 70-80%.
 • Minder afhankelijk van het net:
  Je wordt minder afhankelijk van externe stroomleveranciers, wat je een stabieler en duurzamer energieprofiel geeft.
 • Besparing op energiekosten:
  Door stroom op te slaan wanneer het goedkoop is (of gratis, via je zonnepanelen) en te gebruiken wanneer het duur is, bespaar je op de lange termijn aanzienlijk op je energierekening.
Thuisbatterij en zonnepanelen

Gemiddelde prijzen van thuisbatterijen en de toekomst

De kosten van thuisbatterijen kunnen variëren afhankelijk van de capaciteit en het merk. Hier een overzicht van de gemiddelde prijzen:

 • Kleine systemen (3-6 kWh):
  ongeveer €4,000 – €7,000.
 • Middelgrote systemen (6-10 kWh):
  ongeveer €6,000 – €10,000.
 • Grote systemen (10+ kWh):
  kunnen oplopen tot €10,000 of meer, afhankelijk van de specificaties en extra functies zoals slimme integratie en uitbreidbaarheid.

De Toekomst van Thuisbatterijen

De verwachting is dat de kosten van thuisbatterijen in de toekomst zullen dalen door technologische vooruitgang en grotere marktconcurrentie. Bovendien zal de vraag naar thuisbatterijen waarschijnlijk toenemen naarmate de salderingsregelingen worden afgebouwd en huishoudens zoeken naar manieren om hun energieonafhankelijkheid te vergroten.

Combinatie met Zonnepanelen

Door thuisbatterijen te combineren met zonnepanelen creëer je een synergetisch systeem dat niet alleen milieuvriendelijker is, maar je ook helpt om economisch zelfvoorzienend te worden. Je maakt optimaal gebruik van de zonne-energie die je opwekt, waardoor je minder afhankelijk bent van het openbare net en bijdraagt aan een groenere wereld.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor alle mogelijkheden!

  Gegarandeerd vrijblijvend een reactie binnen 24 uur.

  To top